Rólunk írták

Filmlevilágítástól a digitális nyomtatásig

BESZÉLGETÉS MARÁCZ CSABÁVAL, A REACTOR KFT. ÜGYVEZETŐJÉVEL

Kezdetben – még az 1990-es évek elején – meghatározó tevékenységünk a filmlevilágítás volt. Akkoriban számos stúdióval, nyomdával kerültünk kapcsolatba, melyek közül sokan ma is megrendelőink – kezdte a beszélgetést Marácz Csaba a Reactor Kft. ügyvezető igazgatója.

megjelent a Nyomdavilág 2009/5. számában
a teljes cikk PDF formátumban

Ofszetminőség

EGY CANON IMAGEPRESS 6000 HAZAI TESZTJE

2009. július 1-jén egy Canon imagePRESS C6000 típusú digitális nyomógép tesztjére került sor a ReActor Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. digitális nyomdájában, Budapesten. Az alábbiakban a Nyomdavilág és a P&E Kft. közös nyomtatási tesztvizsgálatáról és az eredmények egy részéről számolunk be.

megjelent a Nyomdavilág 2009/3. számában
a teljes cikk PDF formátumban

Reactor

A Reactort, mint levilágító stúdiót szinte mindenki ismeri. A fejlődés nemcsak a gyorsan változó szoftverek magas szintű ismeretét jelentette a stúdiónál, hanem újabb technológiák, tevékenységek is felbukkantak palettájukon. Marácz Csabát, a Reactor folyamatos megújulásának, fejlődésének mozgatórugóját kérdeztük, hogyan élte meg vállalkozásuk ezeket a változásokat.

megjelent a Magyar Grafika 2007/1. számában
a teljes cikk PDF formátumban

Reactor Kft. – ahol a Magyar grafikát levilágítják

Jó nevű levilágító stúdió a város szívében, a szakma zöme ismeri, és elismerő véleménnyel van róla. Magam is csak megerősíteni tudom a róluk kialakult kedvező összképet: a Magyar Grafika, a PNYME hírlevelei, könyveink immár harmadik éve itt kerülnek levilágításra, abban a tudatban, hogy jó kezekre bíztuk a számunkra legfontosabb terméket: lapunkat. Azok a szakmai kihívások, amire máshol vállat
vonnak, itt feladatként jelentkeznek. Folyamatosan igazodnak a piaci igényekhez. Precíz, megbízható kiszolgálás, korrekt árak. Ez már majdnem elég a biztos megélhetéshez, bár a Reactor titka ennél több: a megrendelő fejével gondolkodni. Marácz Csaba ügyvezető igazgató számol be a cég folyamatos fejlődéséről.

megjelent a Magyar Grafika 2006/3. számában
a teljes cikk PDF formátumban

Computerworld Konferencia – Vista Rendezvényközpont, Budapest, 2006. január 19.

Marácz Csaba, a Reactor Stúdió ügyvezető igazgatója Digitális nyomtatás a gyakorlatban címmel tartott előadást. Először röviden áttekintette a próbanyomtatást, majd a lassú és nehézkes, lemezkészítést is igénylő, úgynevezett gépi próbanyomtatásról beszélt, végül a klasszikus DuPont kromalin-próbanyomást helyettesítő technológiáján keresztül a most már tintasugaras eljárású próbanyomat készítéséig jutott el. Mint mondta, a digitális nyomtatók nyomatainak minősége ugyan nem éri el az ofszetnyomtatásét, de mára már elfogadható minőséget produkálnak. A homogén tónusoknál azonban még szembeötlő, hogy egyenetlen a nyomtatási felület. A digitális nyomtatásnál – mivel sok gép tónerbeégetése ma még magas hőfokon történik – a papír és a levegő nedvességtartalmára fokozott gonddal kell odafigyelni, ugyanis mindkettő okozhat minőségbeli hibákat.

Az Océ a maga hétszínnyomó gépével az újabb generációs digitális nyomtatóknál a gumihengerről – és immáron valóságos nyomóerővel – egyre tökéletesebb nyomatot produkál, sőt már a kreatív papírokra történő nyomtatásnál is nagyon jó minőségű nyomatot ad.

A Xerox az iGen3 ultrahangos robbantásos technológiájával szintén alkalmassá tette a gépét a kreatív papírokra való nyomtatáshoz. A HP folyékony festékkel működő berendezése hasonlóan jó eredményeket produkál. De mára – a minőséget tekintve – már a Konica Minolta is versenyképes a nagy teljesítményű berendezéseivel.

Marácz Csaba úgy összegzett, hogy a digitális nyomtatásnak ma már jogos helye van azokban a szférákban, ahol az A/3-as méretig a gyorsan változó adatállományú termékeket alacsony, például százas-kétszázas példányszámban kell előállítani. A digitális plakátnyomtatásnál megemlítette, hogy ez az eljárás a nyomathordozókként alkalmazható anyagok gazdag választéka miatt – amelyeknek a skálája a festővászontól kezdve egészen az építési védőhálóig terjed – messzemenően alkalmas a különleges, valamint a csak néhány példányszámban nyomtatandó termékek előállítására.

megjelent a Lupe Magazin 2006 márciusi számában
forrás: http://www.pointernet.pds.hu/…