Laminálás/fóliázás


2 hozzászólás:

 1. 2006. 08. 03., 00:20 | Háry János

  Üdv.!
  egy apró szakmai kérdésem volna,most induló kis vállalkozásunk szeretne a megrendelőknek egy igazán magas szintű szolgáltatással felajálnkozni, de még a fóliázást nem tudtuk meg oldani a családi szinten müködő (még nem is üzemelő)cégünkhőz.a kérdésem csak az lenne h ilyen kis költséggel kis cégnek milyen fóliázó gépet érdemes vállasztani ami a névjegy kártyához meg felel és csak az egyik oldalon fóliáz(minnél vékonyabban).elöre is köszönöm tanácsukat és a szakmai felvilágosítást.
  Janx!

 2. 2006. 08. 03., 11:20 | Reactor

  Kedves János!
  Sajnos az irodai szintű lamináló-, fóliázógépek kínálatában egyáltalán nem vagyok tájékozott.
  Mi erre a feladatra több berendezést is használunk. Van egy kisméretű (A/3-as) laminátorunk, mely tasaklaminálásra alkalmas. Ez nem felelne meg a Te elvárásaidnak, mert két oldalas és nagyon merev eredményt ad. Másik berendezésünk egy GMP Surelam Pro. Képes akár néhányszor tíz mikronos fóliával, egy vagy akár egyszerre két oldalon is fóliázni. Viszont nettó ára kb. 1,2MFt körül volt, így azt hiszem induláskor ez túl nagy teher.
  Amire választáskor ügyelned kell még, hogy a nyomtatótok milyen festékkel dolgozik. Nagyon sok digitális nyomdagép használ a gép kenéséhez valamilyen olaj adalékot, mely nyomtatáskor a festékkel együtt a nyomatra kerül. Ezen a felületen pedig a hagyományos nyomdai fóliák nem tudnak kellőképp megtapadni. Ebből kifolyólag mi például külön digitális nyomdagépekhez fejlesztett (és ebből fakadóan sajnos drágább beszerzésű) 40 ill. 44 mikronos “digitális” GMP fóliákat használunk.
  Sajnálom, hogy eredeti kérdésedre nem tudtam válaszolni, de remélem azért hasznosak lesznek az információk.
  Vállalkozásotokhoz és a beszerzéshez sok sikert kívánok! Üdvözöl: Csaba

Új hozzászólás:

Subscribe without commenting