Digitális proof

Digitális proofCégünk szerződéskötésre is alkalmas digitális próbát készít. A próba szélére egy ún. Fogra skálát nyomtatunk, melyet minden esetben műszeres méréssel vetünk egybe a referencia értékekkel. A próba megfelelőségét pedig az ezt tanúsító hitelesítő matricával igazoljuk. Az általunk alkalmazott díjnyertes GMG színkezelő rendszert kifejezetten a nyomdai igények hívták életre.

A próbanyomat rövid fejlődéstörténete:

A nyomdákban eleinte úgynevezett próbanyomógép működött, vagy magán a nyomdagépen készítették el a mintát. Ez igen költséges és lassú folyamat volt, ezért később megszületett a nyomdai filmből fényérzékeny színkivonatokra rávilágított fóliák összelaminálásával készülő úgynevezett analóg próbanyomat helyettesítő eljárás, mely – bár nem a végleges nyomdatermékkel megegyező papírra és festékezéssel készült – de töredék árával és gyorsaságával megfelelő választ kínált a jóváhagyatási procedúra igényeire illetve a színkivonatok ellenőrzésére. Több gyár is kifejlesztette saját eljárását (Dupont: Cromalin, Fujifilm: ColorArt, Agfa: Pressmatch, 3M Matchprint stb.).

A közvetlen nyomólemez készítés szükségtelenné tették a nyomdai filmet, így az analóg próba készítésének lehetősége is megszűnt. A színkezelő szoftverek, az egyre tökéletesebb nyomtatók és az egyre elérhetőbb árú színmérő műszerek lehetővé tették a végleges nyomdatermék szimulációját.

árajánlat kérése